Igår infann sig hemlängtanskänslan för både Christian och mig. Vi saknar Felicia, familjen, vänner och huset. Tidigt imorse gick vi ner till stranden, det var lågvatten och den var sådär bred, platt, fin och tom på människor. Precis så som vi vill minnas den, vackert! Imorgon bitti blir vi upphämtade vid nio för att åka 4-5 timmar i bil till San José, där det blir övernattning på ett hotell intill flygplatsen.
Jag har fått önskemål av vår vän Jocke om att han vill se fler matbilder. Så det ska bli:) Gallo Pinto är lite av en nationalrätt i Costa Rica. Det är en blandning av ris, svarta/röda bönor som kokas och sedan steks ihop med selleri, koriander, lök och paprika. Bönorna kommer in lite här och var i rätterna. Det är en hel del fisk, ceviche, mexikanskt och olika kycklingrätter. Men det finns även pasta, pizza, burgare, sushi – ja, det mesta.
Det är stora portioner mat så vi försöker dela maten men just i detta avseende blir det en aning svårt eftersom vi har väldigt olika tycke och smak i vad som är gott. När vi testar något nytt får jag alltid smaka först innan hjärtat smakar på maten.
Christian som är lite smått kräsen, vilket han inte håller med om själv, utan säger att han bara vill äta god mat. Hahahah men det vill vi väl alla. Vi brukar skämta om att han förmodligen har bott i Asien i tidigare liv för han älskar sitt ris, han skulle kunna leva på bara ris och kyckling var enda evigaste dag. Som till hans stora glädje finns en hel del av här. Maten har mestadels varit fantastiskt god förutom några enstaka gånger då vi haft lite otur med beställningarna. T.ex. när jag fick in en palmhjärtssallad utan dressing, en fish taco eller kikärtsburgaren som fastnade i gommen när jag åt. Christians ris med räkor, kycklingtacos som smakade fisk eller en torr Seabass.
Det absolut godaste på resan är tonfisk av olika slag (enligt mig). I Montezuma på Ylang Ylang åt jag en Blackened tuna på en bädd av grönsaker med en passionsfruktsås. Magiskt gott. Även tuna ceviche med palmhjärta och limesås. Christian åt en tio i topp burgare och de bästa pommes jag någonsin smakat. Där åt jag tacos men hans mat var sååå mycket godare så jag åt av den. Vi gick tillbaka någon dag senare och delade burgare med pommes, detta var också i Montezuma.
Uppe i Monteverde åt jag en himmelskt god pestorisotto med grönsaker och Christian en kyckling wrap (som ni kan se bilder på här). Två gånger åt vi den supergoda kycklingcurrygrytan i Santa Teresa.
En fantastisk rib eye med grillad aubergine och zucchini här i Samara, Kyckling Poke bowl och återigen en tonfisk på en bädd av avokadopuré. Samt tacos, en pizza och och ännu mer avokado, som jag älskar och vill ha till allt, helst varje dag. Christians favorit är även sushin som vi ätit i Santa Teresa, Montezuma och här.
Till frukost som vi faktiskt båda två tycker varit det allra godaste har det blivit frukt, smoothies, bananpannkakor, ägg, croissanter, marmelad, avokado, chiapudding mm. Såååå mycket gott!
Nu har jag blivit hungrig av allt matprat så strax blir det att käka lunch. Vi får se om det blir någon favorit i repris och satsa på det vi vet är gott eller att testa nytt, men det lutar åt att köra på säkra kort nu när det är sista dagen i Samara…….
Solsken
Karolina